A Review Of araç değer kaybı hesaplama 2024
A Review Of araç değer kaybı hesaplama 2024
Blog Article
Araç değer kaybı tazminatı alabilmek için bağımsız bir ekspertiz kuruluşundan değer kaybı ekspertiz raporu alınması gerekir.
Araç değer kaybı için ne yapmalıyım? İlk olarak sigorta şirketine başvurmalı ve değer kaybı talebinde bulunmalısınız. Eğer sigorta şirketi talebinizi reddederse veya teklif ettiği tutarı kabul etmezseniz, mahkemeye başvurabilirsiniz.
Başvuru dilekçesine ek olarak sigorta şirketine yapılan başvuruya ve alınan cevaba ilişkin belgeler de eklenmelidir.
Arabanızın maddi değeri ve bu bedelin hasar miktarına oranı doğrultusunda tabloda eşleşen A değeri, hasar katsayısını öğrenmemize yarayacak.
Araç değer kaybı davası olarak bilinen diğer bir durum da sigorta alacağı için sigorta şirketine veya Tahkim Komisyonuna başvuru yollarını denemek yerine doğrudan yerel mahkemede zararın giderilmesi için dava açmaktır.
Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır evrakların da tamamlanması ardından gerçekleştirilebilir.
İlgili kanun maddesi gereği araç değer kaybının öncelikle karşı tarafın Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortasından talep edilmesi gerekmektedir. İlgili sigorta şirketine mail yoluyla veya posta yoluyla kaza nedeniyle meydana gelen hasar sonucunda araçta oluşan araç değer kaybının ödenmesi talebi iletilir.
Dava Açma: Sigorta şirketiyle anlaşma sağlanamazsa, arabuluculuk yoluna gidilerek ya da doğrudan mahkemeye başvurularak tazminat talep edilebilir.
Mrb amet bey ben basvuru yapcamda araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır arac deger kaybi icin meil yoluyla yapabiliyomuyu.m aracim babamın uzerine ama yapiliyosa bi yardimcj olurmusunuz
Motorun Kaza Nedeniyle Değişmiş Olması: Motorun normal kullanım ömrünü tamamlaması veya başka bir nedenle değiştirilmesi değer kaybı tazminatına hak kazandırmaz.
Aracın kaza tarihi itibarıyla muadillerinin ikinci el piyasasındaki rayici yani alım satım değeri
Hasarın aracın orijinalliğini etkileyip etkilemediği: Hava yastıklarının açılması gibi durumlar, aracın orijinalliğini bozabilir ve değer kaybını artırabilir.
Başvuru ve diğer şartları yerine getirmediğiniz takdirde, davanız reddedilecek olup ciddi hak kayıpları yaşanacaktır.
Sigorta şirketi 15 gün içerisinde cevap vermezse veya yapılan ödeme talebi karşılamıyorsa, tazminat talep eden kişi dava açabilir veya Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurabilir.